Fiskelust forum

Övrigt => Dretsnack => Mat & Dryck => Ämnet startat av: Betis skrivet januari 31, 2018, 17:53:34

Titel: Höna.
Skrivet av: Betis skrivet januari 31, 2018, 17:53:34
Idag kokar jag höna, det var väldigt många år sedan.
Men det är billigare än kyckling och troligtvis "hårdare" kött så jag har fått för mig att det borde vara mycket bättre att koka än kyckling.
1,5 h ska det få, sen ska allt få svalna av och dra till sig i grytan tills imorgon.
Då får vi se vad det smakar så hittar jag på då vad jag gör med det.  :D
Titel: SV: Höna.
Skrivet av: ismo skrivet januari 31, 2018, 19:17:35
Idag kokar jag höna, det var väldigt många år sedan.
Men det är billigare än kyckling och troligtvis "hårdare" kött så jag har fått för mig att det borde vara mycket bättre att koka än kyckling.
1,5 h ska det få, sen ska allt få svalna av och dra till sig i grytan tills imorgon.
Då får vi se vad det smakar så hittar jag på då vad jag gör med det.  :D


Om köttet är hårdare!..så byt till dina kraftfullare löständer.. :yes:
Titel: SV: Höna.
Skrivet av: Balswinger skrivet januari 31, 2018, 19:18:40
Idag kokar jag höna, det var väldigt många år sedan.
Men det är billigare än kyckling och troligtvis "hårdare" kött så jag har fått för mig att det borde vara mycket bättre att koka än kyckling.
1,5 h ska det få, sen ska allt få svalna av och dra till sig i grytan tills imorgon.
Då får vi se vad det smakar så hittar jag på då vad jag gör med det.  :D

Om inte annat får du en kalasfin buljong!  :bf1:
Titel: SV: Höna.
Skrivet av: västvis skrivet januari 31, 2018, 19:31:41
Idag kokar jag höna, det var väldigt många år sedan.
Men det är billigare än kyckling och troligtvis "hårdare" kött så jag har fått för mig att det borde vara mycket bättre att koka än kyckling.
1,5 h ska det få, sen ska allt få svalna av och dra till sig i grytan tills imorgon.
Då får vi se vad det smakar så hittar jag på då vad jag gör med det.  :D


         Kokt Höna med Currysås, med Ris Ir kokt Potatis, gammal klassisk rätt.    :yeah:
Titel: SV: Höna.
Skrivet av: Betis skrivet januari 31, 2018, 21:09:03

Om köttet är hårdare!..så byt till dina kraftfullare löständer.. :yes:
Fördelen att en höna är hård , seg och trögkokad är att den tål att koka länge vilket inte en kyckling gör.
Då får man ut mycket smak ur den.
Som sagt, buljongen bör bli godare.
Tror jag gör en currygryta imorgon. :love:
Som västvis skriver.
Titel: SV: Höna.
Skrivet av: MADMOOSE skrivet februari 01, 2018, 08:01:25

         Kokt Höna med Currysås, med Ris Ir kokt Potatis, gammal klassisk rätt.    :yeah:

Klassisk bamba/matbespisnings käk för oss liiiiite äldre!  ;)
Titel: SV: Höna.
Skrivet av: Betis skrivet februari 01, 2018, 17:12:07
Så, nu kokar jag ihop buljongen. Tyckte smaken var lite klen så jag plockade av köttet från hönan , la tillbaka ben skinn och skrov och kokade två timmar till.
Vitt vin, chalottenlök, morot, vitlök, lagerblad,oregano och svartpepparkorn.
Får bli en bas till en vanlig currysås.
Riven blomkål till det istället för kolhydratrikt ris.