Författare Ämne: Dagens Lunch.  (läst 47853 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 213
SV: Dagens Lunch.
« Svar #680 skrivet: januari 05, 2018, 19:58:01 »
Visst, av den avancerade arten.
Hur man kokar en kålrot.
Helvete vad många deltagare som skulle komma.
För hur många hemmakockar klarar av å koka kålrot?

Vi måste ju inte sänka oss till lägsta nivån direkt. (ingen nämnd ingen glömd  :))
Satsa att starta  :looney: på en mellan nivå.

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 287
  • Oooooaaaah!
SV: Dagens Lunch.
« Svar #681 skrivet: januari 05, 2018, 19:59:46 »
Ge ett bra recept på stuvad vitkål å korv.. :D
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 213
SV: Dagens Lunch.
« Svar #682 skrivet: januari 05, 2018, 21:48:39 »
Ge ett bra recept på stuvad vitkål å korv.. :D
Vi pratar vitkål och inte kålrot?  :)
Där skulle ja nog gå lite på känn.
Dela kålen i fjärdedelar, skära bort stocken och de grövsta stammarna. Strimla typ 2 cm breda strimlor. Koka i saltat vatten några minuter.
Starta en bechamelsås (fräsa smör och mjöl utan att bryna, dutta i mjölk eller gräddmjölk pö om pö, och röra med en flat träspatel (hela tiden) till lagom konsistens. Ha i den avrunna vitkålen, smaka med salt, peppar och riven muskot.
Isterband eller en trevlig salsiccia tror jag kan var gott till. Ta gärna ut den ur skinnet och stek knaprig på måttlig värme. Hackad lök kan blandas i korven, eventuellt med lite hackad slätbladig persilja på slutet.
 :hmm:
Frågor?

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 287
  • Oooooaaaah!
SV: Dagens Lunch.
« Svar #683 skrivet: januari 05, 2018, 21:54:58 »
Vi pratar vitkål och inte kålrot?  :)
Där skulle ja nog gå lite på känn.
Dela kålen i fjärdedelar, skära bort stocken och de grövsta stammarna. Strimla typ 2 cm breda strimlor. Koka i saltat vatten några minuter.
Starta en bechamelsås (fräsa smör och mjöl utan att bryna, dutta i mjölk eller gräddmjölk pö om pö, och röra med en flat träspatel (hela tiden) till lagom konsistens. Ha i den avrunna vitkålen, smaka med salt, peppar och riven muskot.
Isterband eller en trevlig salsiccia tror jag kan var gott till. Ta gärna ut den ur skinnet och stek knaprig på måttlig värme. Hackad lök kan blandas i korven, eventuellt med lite hackad slätbladig persilja på slutet.
 :hmm:
Frågor?

Var svårare än jag trodde. ;D
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 213
SV: Dagens Lunch.
« Svar #684 skrivet: januari 05, 2018, 22:13:32 »
Var svårare än jag trodde. ;D

Inte då. Tror du bara.
Skulle gärna visa om du bott närmare.
 :)

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 213
SV: Dagens Lunch.
« Svar #685 skrivet: januari 05, 2018, 22:20:51 »
Inte då. Tror du bara.
Skulle gärna visa om du bott närmare.
 :)
Jag är en sopa på att fiska.
Du hade kunnat få visa hur man fiskar och jag kunde visa hur man kokar vitkål.
 :rolleye:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 529
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Dagens Lunch.
« Svar #686 skrivet: januari 05, 2018, 23:12:48 »
Vi pratar vitkål och inte kålrot?  :)
Där skulle ja nog gå lite på känn.
Dela kålen i fjärdedelar, skära bort stocken och de grövsta stammarna. Strimla typ 2 cm breda strimlor. Koka i saltat vatten några minuter.
Starta en bechamelsås (fräsa smör och mjöl utan att bryna, dutta i mjölk eller gräddmjölk pö om pö, och röra med en flat träspatel (hela tiden) till lagom konsistens. Ha i den avrunna vitkålen, smaka med salt, peppar och riven muskot.
Isterband eller en trevlig salsiccia tror jag kan var gott till. Ta gärna ut den ur skinnet och stek knaprig på måttlig värme. Hackad lök kan blandas i korven, eventuellt med lite hackad slätbladig persilja på slutet.
 :hmm:
Frågor?
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 529
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Dagens Lunch.
« Svar #687 skrivet: januari 05, 2018, 23:22:53 »
Vi pratar vitkål och inte kålrot?  :)
Där skulle ja nog gå lite på känn.
Dela kålen i fjärdedelar, skära bort stocken och de grövsta stammarna. Strimla typ 2 cm breda strimlor. Koka i saltat vatten några minuter.
Starta en bechamelsås (fräsa smör och mjöl utan att bryna, dutta i mjölk eller gräddmjölk pö om pö, och röra med en flat träspatel (hela tiden) till lagom konsistens. Ha i den avrunna vitkålen, smaka med salt, peppar och riven muskot.
Isterband eller en trevlig salsiccia tror jag kan var gott till. Ta gärna ut den ur skinnet och stek knaprig på måttlig värme. Hackad lök kan blandas i korven, eventuellt med lite hackad slätbladig persilja på slutet.
 :hmm:
Frågor?
Det där tycker jag låter som jävligt gott!!!
Vill man göra det lite ännu enklare så kokar man bara upp gräddmjölk och reder av med majsenaredning. Tills det blir lagom tjockt. Åt andra hållet liksom, vätska först och redning sen.
Kryddning samma, salt, peppar, muskot. Samma med potatis. Men det skall göras som du exakt beskriver. Isterband kanske?
Grundläggande God husmanskost.!!!! :yeah:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 529
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Dagens Lunch.
« Svar #688 skrivet: januari 05, 2018, 23:27:54 »
Jag är en sopa på att fiska.
Du hade kunnat få visa hur man fiskar och jag kunde visa hur man kokar vitkål.
 :rolleye:
Vi skulle träffas alla tre så skulle vi säkert bli bättre både fiskare och matlagare allihop. :yes:
Å säkert ha rätt trevligt under tiden.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 213
SV: Dagens Lunch.
« Svar #689 skrivet: januari 06, 2018, 08:14:32 »
Tror man blir av med lite lustgas om man kokar av kålen först.  :bf1: :vissla:

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 213
SV: Dagens Lunch.
« Svar #690 skrivet: januari 06, 2018, 08:31:50 »
Tror man blir av med lite lustgas om man kokar av kålen först.  :bf1: :vissla:
Skulle säkert vara kul.  :)

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 163
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Dagens Lunch.
« Svar #691 skrivet: januari 06, 2018, 13:35:48 »
Var svårare än jag trodde. ;D


Det går faktiskt rätt bra att steka vitkålen på låg temp med ganska mycket smör, (salt och peppar förstås) tills den börjar bli behagligt mjuk,
det kan ta lite tid, så tänk på det där med låg temperatur.
Sen öser du på lite färskost, typ philadelphia eller liknande, och så spär du med grädde tills du är nöjd med konsistensen.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 079
SV: Dagens Lunch.
« Svar #692 skrivet: januari 15, 2018, 12:17:40 »
Potatismos och stekta Isterband. 

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 079
SV: Dagens Lunch.
« Svar #693 skrivet: januari 16, 2018, 14:23:54 »
Bruna Bönor och stekt Fläsk.

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 079
SV: Dagens Lunch.
« Svar #694 skrivet: januari 25, 2018, 13:48:27 »
Kåldolmar.   :love:

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 079
SV: Dagens Lunch.
« Svar #695 skrivet: januari 30, 2018, 12:51:31 »
Stekt Fläsk och Löksås.   

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 079
SV: Dagens Lunch.
« Svar #696 skrivet: februari 08, 2018, 12:01:07 »
Ärter och Pannkaka. 

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 287
  • Oooooaaaah!
SV: Dagens Lunch.
« Svar #697 skrivet: februari 08, 2018, 12:27:34 »
Ätit redan. Det blev..Kasslergratäng med champinjonsås,ris..en bra blandsallad,lingondryck,2st hårdmackor med ost + 2st mjukmackor med ost. :)
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 079
SV: Dagens Lunch.
« Svar #698 skrivet: februari 13, 2018, 14:08:51 »
Stekt Sill med Sursötsås och kokta Potäter.

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 287
  • Oooooaaaah!
SV: Dagens Lunch.
« Svar #699 skrivet: mars 01, 2018, 08:53:18 »
Åker snart ut å lunchar! ..att välja på..


Ärtsoppa med fläsk (GF, LF) och pannkaka, sylt och grädde
Slottsstek med gräddsås och varma grönsaker
Kåldolmar med kokt potatis och lingonsylt     :haum:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.