Författare Ämne: Julematen.  (läst 35079 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 199
SV: Julematen.
« Svar #340 skrivet: december 23, 2017, 22:40:36 »
Behöver inte bli så varmt, nästan bättre om det är svalare så man kan röka längre tid.

Så kan det vara.
Men jag hade termometer i laxen.
Och när temperaturen började sjunka i stället för att stiga var jag tvungen att göra något åt det.

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 192
  • Oooooaaaah!
SV: Julematen.
« Svar #341 skrivet: december 23, 2017, 23:48:30 »
Det är precis som dina foton.
Man får klicka under och ladda ner.  :rolleye:


Inte ens det funkar med dina!... :loopis: :spank: Helljammers

Låser hela datorn. :p  funkade när jag sparade fotot..det varju rätt meningslöst!..skräp foto. :p
« Senast ändrad: december 23, 2017, 23:55:41 av ismo »
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 199
SV: Julematen.
« Svar #342 skrivet: december 24, 2017, 00:11:34 »
Avsmakningen avklarad.

Skinkan GK.
Julölen GK.
Julsnapsen GK.
Julosten (ja den till mackor. Stiltonosten vart överkörd av en permobil i affären) GK+.
Sillsaladen, nytt recept. Kanske lite salt?
Inlagda sillen, också lite salt, men rättar nog till sig över natten. :hmm:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 358
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #343 skrivet: december 24, 2017, 17:46:20 »
Så, nu har vi begått julbordet....
Ufff.....
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 070
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen.
« Svar #344 skrivet: december 25, 2017, 21:55:35 »
Undrar hur det skulle vara å göra skav av den? :haum:
Du väckte min nyfikenhet, så jag gjorde kebab på en rulle idag.

Tur att jag halverade mängden chili, pulvret vi fick av lasu var potent :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 358
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #345 skrivet: december 25, 2017, 22:30:03 »
Du väckte min nyfikenhet, så jag gjorde kebab på en rulle idag.

Tur att jag halverade mängden chili, pulvret vi fick av lasu var potent :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Dum fråga egentligen, men tyckte du det blev bra?
 Typ mört och så?
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 070
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen.
« Svar #346 skrivet: december 26, 2017, 09:44:50 »
Dum fråga egentligen, men tyckte du det blev bra?
 Typ mört och så?
Om frågan är din vet jag väl inte...
Det är ju rätt segt, grovt och torrt kött...

Men i skavad form tycker jag att det var helt ok ???? Det går säkert jättebra att krydda efter behag och typ göra en wrap eller gryta.. :haum:

Nu kan våran rulle ha varit kalv, så jag vet inte om det kanske gjorde det hela lite mörare...

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 358
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #347 skrivet: december 26, 2017, 11:13:01 »
Om frågan är din vet jag väl inte...
Det är ju rätt segt, grovt och torrt kött...

Men i skavad form tycker jag att det var helt ok ???? Det går säkert jättebra att krydda efter behag och typ göra en wrap eller gryta.. :haum:

Nu kan våran rulle ha varit kalv, så jag vet inte om det kanske gjorde det hela lite mörare...

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Men just det här att man skär det fruset, tunt, tunt borde fixa till det. :yes:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad MADMOOSE

  • Moderator
  • Antal inlägg: 1 340
SV: Julematen.
« Svar #348 skrivet: december 27, 2017, 08:28:38 »
Körde skinkan i Webern i år. Äppelrökflis upp till skinkan nådde 45 grader. Sen i folie upp till 65 grader under lock och indirekt grillning. Tog en hel dag men värt det! Jag brukar vara själv att karva på skinkan under julen men i år har familjen med glädje hjälpt till och den är redan slut.

Så  :bf1: :bf1: :bf1: :bf1: :bf1: av  :bf1: :bf1: :bf1: :bf1: :bf1:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 358
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #349 skrivet: december 28, 2017, 11:01:39 »
Blev ganska väl beräknat detta år.
Bara småkrafs att slänga i soporna. 8)
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 051
SV: Julematen.
« Svar #350 skrivet: januari 01, 2018, 16:49:09 »
Den sista Rullsyltan och Leverpastej är nu uppäten.  :hmm: