Författare Ämne: Nyårsmiddagen.  (läst 12308 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
Nyårsmiddagen.
« skrivet: december 11, 2009, 15:27:49 »
Har börjat å förberedas.
3 kg av den bästa entrecoten inhandlat på city-gross idag. 8) 8)
89.90 kilot. Som httat.... 8) 8)
Så långt vet jag då att det blir helstekt entrecote till huvudrätt.

Lurar på att eventuellt göra en kräftsoppa till förrätt.
Glass på slutet är så gott som givet, men vilken sort är ännu inte spikat.

Tillbehören till köttet äro heller ej helt genomtänkt.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #1 skrivet: december 11, 2009, 16:57:13 »
Har börjat å förberedas.
3 kg av den bästa entrecoten inhandlat på city-gross idag. 8) 8)
89.90 kilot. Som httat.... 8) 8)
Så långt vet jag då att det blir helstekt entrecote till huvudrätt.

Lurar på att eventuellt göra en kräftsoppa till förrätt.
Glass på slutet är så gott som givet, men vilken sort är ännu inte spikat.

Tillbehören till köttet äro heller ej helt genomtänkt.

Det där med kräftor låter inte så tokigt, ryktet har sagt att det blir kräftor på vårt nyårsfirande.
Kanske kan man använda dem som "hummersubstitut" kräfta thermidor :haum:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #2 skrivet: december 11, 2009, 16:59:34 »
Lite tinade räkor å en massa whisky kanske :haum:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Helljammer

  • Antal inlägg: 1 226
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #3 skrivet: december 11, 2009, 17:08:48 »
Raketost givetvis! :rofl:
Roslagen är ju bara något som Evert Taube ljugit ihop i fyllan, precis som Argentina!

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #4 skrivet: december 11, 2009, 19:08:12 »
Det där med kräftor låter inte så tokigt, ryktet har sagt att det blir kräftor på vårt nyårsfirande.
Kanske kan man använda dem som "hummersubstitut" kräfta thermidor :haum:
Thermidor, va är de? ???
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Thomas L

  • Antal inlägg: 6 888
  • snart så
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #5 skrivet: december 11, 2009, 19:59:10 »
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #6 skrivet: december 11, 2009, 20:00:35 »
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Thomas L

  • Antal inlägg: 6 888
  • snart så
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #7 skrivet: december 11, 2009, 20:01:10 »
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 211

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #9 skrivet: december 16, 2009, 17:34:59 »
De blir potatiskaka till(smidigt, går å laga till i en sockerkaksform dagen innan nå bara värma)  å en vin, chili och chokladsås, blomkål och palsternakspure spritsad i en liten strut.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #10 skrivet: december 16, 2009, 17:36:09 »
.konjak å vitt vin inhandlat idag till kräftsoppan...
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

PerL

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #11 skrivet: december 16, 2009, 18:25:33 »
Du kan du.

Clabbe

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #12 skrivet: december 16, 2009, 20:22:12 »
Det där med kräftor låter inte så tokigt, ryktet har sagt att det blir kräftor på vårt nyårsfirande.
Kanske kan man använda dem som "hummersubstitut" kräfta thermidor :haum:

Mmmmmmumma va gött vi ska ha´t. Jag kommer över med kräftorna nån dag. Sen får vi spåna vidare.

Utloggad Thomas L

  • Antal inlägg: 6 888
  • snart så
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #13 skrivet: december 16, 2009, 20:26:37 »
Senapen saknas. Omnämns särskilt. http://en.wikipedia.org/wiki/Lobster_Thermidor
Om Senapen saknas går det lika bra med Selleri :liar:
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #14 skrivet: december 16, 2009, 21:43:15 »
Mmmmmmumma va gött vi ska ha´t. Jag kommer över med kräftorna nån dag. Sen får vi spåna vidare.

fläskkräftor? fläskoxe? fläskpudding med vispgrädde?
fläsksvålssnackså Brynt öra till nattamackan?
Allt stekt i talg? :haum:

Förutsättningarna finns :D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Clabbe

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #15 skrivet: december 16, 2009, 21:50:00 »
Hahahahahaha skit i kräftorna, Talgsoppa ska det vara!

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #16 skrivet: december 31, 2009, 13:30:31 »
...nu kokas fonden till rövinssåsen.... 8)
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #17 skrivet: december 31, 2009, 14:29:28 »
Vi börjar med en tomat och avokadobruschetta med skaldjur (kräftor, pilgrimsmusslor, räkor) och dragoncrème.

Huvudrätten blir en oxbit med lite duchesse och rödvinssky.

Desserten blir en överraskning, för den fixar clabbe å co :)
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Hjortmyrs

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #18 skrivet: december 31, 2009, 14:59:49 »
Friggs riskakor, Bowmore och cigar. Käringa ska på kalas i götet och jag ska jobba imöra..

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #19 skrivet: december 31, 2009, 15:17:57 »
Friggs riskakor, Bowmore och cigar. Käringa ska på kalas i götet och jag ska jobba imöra..

Då är det bäst att du håller igen på riskakorna ;D ;D ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Hjortmyrs

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #20 skrivet: december 31, 2009, 16:01:15 »
Då är det bäst att du håller igen på riskakorna ;D ;D ;D

Japp, tur du påminde mig. Resten kör vi hårt med!  :booze:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #21 skrivet: december 29, 2010, 15:50:49 »
Nu är de ett år sedan det ritades i den häringa.
Va ska ni tröka i er?
Ja är bortbjuden så ja har ingen aning.
Mer att det kommer bli gudomligt gott... 8)
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Karin

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #22 skrivet: december 29, 2010, 18:37:42 »
Vi är också bortbjudna så huvudrätt och efterrätt är hemliga. Vi ska dock stå för förrätten men den kan vi inte avslöja då värden håller till på detta forum ;)

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #23 skrivet: december 29, 2010, 18:40:55 »
Vi är också bortbjudna så huvudrätt och efterrätt är hemliga. Vi ska dock stå för förrätten men den kan vi inte avslöja då värden håller till på detta forum ;)

..klart du kan! Kanelbullar å mjölk ...hur svårt kan det vara.. :larsw: :)
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Ron

  • Antal inlägg: 3 043
  • Allt som simmar är inte fina fiskar.
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #24 skrivet: december 29, 2010, 19:07:30 »

Jag har tänkt ut efterrätten bara. Det blir det som förr kallades "hovdessert".  :D

Om fantasin tryter så får det bli huvudrätt också förresten.  ;D
“A fishing pole is a stick with a hook at one end and a fool on the other.”

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #25 skrivet: december 29, 2010, 19:45:03 »
Vi är också bortbjudna så huvudrätt och efterrätt är hemliga. Vi ska dock stå för förrätten men den kan vi inte avslöja då värden håller till på detta forum ;)
Ha, ha,  ;D ;D men jag vet va ni får.... :taltparty: :pinnenpage:
My lips are seald.... :tafeja: :tafeja: :vissla:
« Senast ändrad: december 29, 2010, 19:50:20 av Betis »
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Hjortmyrs

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #26 skrivet: december 29, 2010, 20:02:04 »
Vegetariana med blandad sås.

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #27 skrivet: december 30, 2010, 20:47:16 »
Ha, ha,  ;D ;D men jag vet va ni får.... :taltparty: :pinnenpage:
My lips are seald.... :tafeja: :tafeja: :vissla:

Nej, det vet du inte :tafeja:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Fredrik

  • Antal inlägg: 1 453
    • Flugbindningsshopen
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #28 skrivet: december 30, 2010, 22:25:53 »
Catering :larsw: :zero:
Nytt år nya utmaningar...

Plett

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #29 skrivet: december 30, 2010, 22:44:53 »
Förra året "åt" vi blåbärssoppa som vi även fick upp.  :D

I år slår vi på stort då ingen vinterkräksjuka verkar vara i sikte (Endast förkylning men det ska väl
inte hindra maten) och tar oss till svärmor där jag gissar att det bjuds på älg. :D

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #30 skrivet: januari 02, 2011, 17:48:20 »
Nej, det vet du inte :tafeja:

Jo, ni skulle fått hjortstek men fick oxfilé istället.
Rödvinssås till.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #31 skrivet: januari 02, 2011, 18:05:53 »
Jo, ni skulle fått hjortstek men fick oxfilé istället.
Rödvinssås till.

Jaja nu vet du, då visste du inte :p

Men jädraranåda så gôtt dä blev :love:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #32 skrivet: januari 02, 2011, 18:22:47 »
Jaja nu vet du, då visste du inte :p

Men jädraranåda så gôtt dä blev :love:
De var väl ändå faan, de visste ja visst de... ;D
Ja eller åtminstone det centrala i huvudrätten.
Förätt och tillbehör vet jag fortfarande inte.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #33 skrivet: januari 02, 2011, 18:25:32 »
Jag fick för övrigt sparris och räkor till förätt, baconlindad kycklingfilé med parmesan och soltorkade tomater, till huvudrätt och en tårta till efterätt.
Gott!!!
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #34 skrivet: januari 02, 2011, 18:30:57 »
De var väl ändå faan, de visste ja visst de... ;D
Ja eller åtminstone det centrala i huvudrätten.
Förätt och tillbehör vet jag fortfarande inte.

Förrätten fixade vi.

Det var nåt så enkelt och gott som nån form av tunnbrudsrulle med pepparrotscreme, kallrökt lax och ruccola.

Till det en liten laxrosett och ännu mer creme å ruccola.

Jag vet iaf en kille som gillade det :D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 076
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #35 skrivet: december 30, 2011, 09:29:25 »
Nu är det hög tid att man börjar tänka till om Nyårsmaten! Kött Ir Fisk?    :haum:

Hjortmyrs

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #36 skrivet: december 30, 2011, 13:55:47 »
Nu är det hög tid att man börjar tänka till om Nyårsmaten! Kött Ir Fisk?    :haum:

Nyfångad regnbåge blir det här i alla fall. :)

SalmonMan

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #37 skrivet: december 31, 2011, 13:36:54 »
Njä, fisk blir de inte. Får väl hålla till godo med en älgkalvs file´  ;D . Räcker 1 file´ till 2 personer  :haum:
 :yes: :tadaa: :nudge:

Utloggad Thomas L

  • Antal inlägg: 6 888
  • snart så
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #38 skrivet: december 31, 2011, 14:06:24 »
Nu är det hög tid att man börjar tänka till om Nyårsmaten! Kött Ir Fisk?    :haum:
Säkra kort gäller, Oxfile till mellanrätten utav tre :lumber:

Räktoast, Oxfile (ungnstekt med lite fyllning typ bacon vitlöksost) potgratain (lite vitlök och lök i den) sallad rött vin, Hemmagjord Chokladglass (den fixar dotter Katja)... ja det blir nog bra  :D

Ja kockar för- och huvud-rätt 8)
« Senast ändrad: december 31, 2011, 14:40:16 av Thomas L »
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Utloggad Torneus

  • Antal inlägg: 904
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #39 skrivet: december 31, 2011, 20:23:36 »
Frugan har gjort dubbelmarinerad oxfileä
Snart är det midsommar, då vänder det

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #40 skrivet: december 30, 2013, 19:37:47 »
Gratinerad hummer först, Oxfilè , bea, vinsås, smågratänger, rödbetsskiva med chevre, sparris med skinka runt sen och så en glassbomb med mangoglass i mitten och vanilj runt om sist.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 076
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #41 skrivet: december 31, 2013, 08:25:53 »
En klassisk Räkcocktail till förrätt, stekt Marulksfile' A La Holt med pressad Potatis som huvudrätt och friterad Camanber med Hjortronsylt och en glas Tokajer till dessert + Champange och vitt Vin.   ;)

Utloggad age

  • Antal inlägg: 494
    • AGE's sida om fiske, jakt och foto...
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #42 skrivet: december 31, 2013, 09:33:31 »
Jag har skin- och benfria gösfilér till i kväll  :run:
Vad göra?  :looney:

OSA //age
"Eventually, all things merge into one, and the river runs thru it"

Sg

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #43 skrivet: december 31, 2013, 10:07:20 »
I år blir det vietnamesisk räksallad med mango och koriander som förrätt.
Rådjursfile med palsternackpure och rödvinssås
Vaniljpanacotta (eller hur det nu stavas ;) )

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #44 skrivet: december 31, 2013, 12:16:11 »
Jag har skin- och benfria gösfilér till i kväll  :run:
Vad göra?  :looney:

OSA //age
Här är några tips.
http://www.recept.nu/search?searchtext=G%c3%b6s
Jag själv är för konservativ, steker snabbt i smör å bräserar ihop med lite finhackad charlottenlök och vitt vin i traktörpanna.
Salt , vitpeppar och eventuellt en kvist med rosmarin.
En av de godaste fiskarna som finns!!! :looney:
« Senast ändrad: december 31, 2013, 12:18:28 av Betis »
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #45 skrivet: december 31, 2013, 13:14:35 »
Nu är de full gång.
Kokar glassåsen och vinsåsen på spisen.
Hummern är tinad.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Norrbaggen

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #46 skrivet: december 31, 2013, 17:07:33 »
Gratinerad hummer

Jag skal ochså ha hummer til förrätt min är nykokt altså inte fryst, men gratinerat hur gjör du?
Jag plannerade nykokt hummer, smält smör, hemmagjord majo och en skiva vitt bröd, musserande drycka.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 211
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #47 skrivet: december 31, 2013, 22:44:38 »
Färsk nykokt hummer är väl lite synd att gratinera - om du inte äter det så ofta att du är lite trött på det!


Sent from my LT25i using Tapatalk


Hjortmyrs

  • Gäst
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #48 skrivet: januari 01, 2014, 02:18:44 »
Västerbottenpaj, sallad med vinäger, avokado, quornfilé stekt med grönpeppar och piri-piri.

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #49 skrivet: januari 01, 2014, 14:07:08 »
Jag skal ochså ha hummer til förrätt min är nykokt altså inte fryst, men gratinerat hur gjör du?
Jag plannerade nykokt hummer, smält smör, hemmagjord majo och en skiva vitt bröd, musserande drycka.
Jag tog lite här å där från diverse olika recept på näten, men vår frånlidne vän HN här på lusten skrev nånting om att man ska vara försiktig och rädd om hummersmaken och efter mitt första försök igår är jag beredd att skriva under på det. Jättegott med gratinerad dock!! :D
Som någon skrev här över så äter man nog en nykokt naturell.

Hela menyn igår blev närmast perfekt.

Största positiva överaskningen var desertvinet. :D
Nivole  Muscato Dásti.
Desertvin brukar vara så sött å kvalmigt men det här var friskt utan att vara surt, lätt pärlande.
Helt perfekt till glassen!! :yeah:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad age

  • Antal inlägg: 494
    • AGE's sida om fiske, jakt och foto...
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #50 skrivet: januari 01, 2014, 15:23:34 »
Jag själv är för konservativ, steker snabbt i smör å bräserar ihop med lite finhackad charlottenlök och vitt vin i traktörpanna.
Salt , vitpeppar och eventuellt en kvist med rosmarin.
En av de godaste fiskarna som finns!!! :looney:

"Helt enig" men till nyår måste man ju "pimpa"  :lumber:
Så här gjorde jag;
Skivade mogna shaminjoner smörstektes med sharlotten och kryddades samt lades i två strängar i botten på en ungsfast form.
Gösen bräserades i bitar med sharlotten, salt och peppar i lite vitt vin och lades mellan de två strängarna.
En påse "plockgrönsaker"(mest mangold) bräserades lätt med salladskrydda och lades på fisken.
På detta massor av skalade räkor....  :yeah:
Små skalade lättkokta potatisar stektes i smör och lades på shaminjonsträngarna.
En gratängsås bestående av grädde, goudamjukost och från julen överbliven laktosfri maskarpone blandas , kokas ihop med mkt dill och bredes på potatis och nästan upp till räkorna.
Allt avslutas med en genrös sträng av Kalixlöjrom och sen "hyst in i ugnen" på 175  till rätt färg.  :looney:

"Fyttifan" va' gott det blev  :love:

God fortsättning på Er alla "lustare"  :kopp:

//age

PS. Drycken till blev en MOET som hustrun bjöd på  :booze: DS.
"Eventually, all things merge into one, and the river runs thru it"

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #51 skrivet: december 31, 2015, 14:57:58 »
Vad ska ni ha iår?
Här blir det hummer, oxfilé och glass. Lat iår, köpt glass. :zero: Min dotter var glad att hon inte skulle fira ihop med oss .
-Blir ju inget nyår utan hemmagjord glass.....
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #52 skrivet: december 31, 2015, 16:39:24 »
Vad ska ni ha iår?
Här blir det hummer, oxfilé och glass. Lat iår, köpt glass. :zero: Min dotter var glad att hon inte skulle fira ihop med oss .
-Blir ju inget nyår utan hemmagjord glass.....

NEJ!!!..ska iväg med äldsta brorsan till nått musik-jam...så enbart PRIIIIT!... :-\
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #53 skrivet: december 31, 2015, 18:16:04 »
Hummern redan tuggad. 8)
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #54 skrivet: december 31, 2015, 20:22:35 »
Rökt ren till förrätt.
Kalvjärpar till middag.
Pannacotta därefter.

Skickat från min D5803 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #55 skrivet: december 31, 2015, 23:20:34 »
Oxfilén tuggad. Två pavor Amarone druckna.
Tycker aftonen "flyter" på.... 8)
Sitter dock och skäms lite, Bi gnällde över att hennes köttabit var lite för rå.
Va faan, i min familj ska väl ingen gnälla över för bloigt kött? :loopis:
Erik rätade upp, -Håll käft nu morsan, den är rare å de ska den va!! Kommer du inte ihåg den gången när farsan genomstekte köttabeten???
« Senast ändrad: december 31, 2015, 23:25:44 av Betis »
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #56 skrivet: december 31, 2015, 23:53:36 »
Stort Gott Nytt År på er alla.....gamla som unga..Henka,Betis,Hjellhamer(stavning),Pekka,TG TA Lasu,Thomas L,Jakob..& en massa Lulebor.m.m Ha ett bra Nytt år...hoppas fiskegudarna är med er... :hmm:
Vi är ett litet forum...men fan vad gött jag har ;D
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad jakob

  • Antal inlägg: 1 629
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #57 skrivet: januari 01, 2016, 00:33:17 »
Stort Gott Nytt År på er alla.....gamla som unga..Henka,Betis,Hjellhamer(stavning),Pekka,TG TA Lasu,Thomas L,Jakob..& en massa Lulebor.m.m Ha ett bra Nytt år...hoppas fiskegudarna är med er... :hmm:
Vi är ett litet forum...men fan vad gött jag har ;D

Ett stort instämmande och ett "detsamma"!  :D

Utloggad amebix

  • Antal inlägg: 668
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #58 skrivet: januari 01, 2016, 00:50:04 »
äh!
fittstuvningshjärna!!!!!!

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #59 skrivet: januari 01, 2016, 01:17:35 »

Vi är ett litet forum...men fan vad gött jag har ;D

Å de har du faan i mig förtjänat!!!! :hmm: :lumber:
Precis som bakfyllan imorgon. ;D ;D
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad jakob

  • Antal inlägg: 1 629
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #60 skrivet: januari 01, 2016, 10:12:56 »
Ingen bakfylla här.  :kopp:
Ska ta ett ordentligt pass knäböj snart och riktigt njuta av hur pogg jag är.

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #61 skrivet: januari 01, 2016, 10:47:35 »
Ingen bakfylla här.  :kopp:
Ska ta ett ordentligt pass knäböj snart och riktigt njuta av hur pogg jag är.


Du skall niga asså... :nudge:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #62 skrivet: januari 01, 2016, 11:36:46 »
äh!


...du kommer knäcka minst 2st spön kommande år...ha ett riktigt Ur...uselt fiske..inget kommer att stämma,din prostata kommer att krångla...tappa din största Lax,Öring...ha feber sen i 2-3 mån. :hmm:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad jakob

  • Antal inlägg: 1 629
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #63 skrivet: januari 01, 2016, 13:34:16 »
Nu har jag tränat.  :police:
Tvingade med min bror och far så att jag fick förnedra dem ordentligt.
Fast jobbigast var nog för brorsan som är 35 år och fick pisk av vår 68-årige far i bänkpress. Det tog hårt på stackaren!  ;D

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #64 skrivet: januari 01, 2016, 14:27:00 »
Nu har jag tränat.  :police:
Tvingade med min bror och far så att jag fick förnedra dem ordentligt.
Fast jobbigast var nog för brorsan som är 35 år och fick pisk av vår 68-årige far i bänkpress. Det tog hårt på stackaren!  ;D


Om jag fortfarande lever när du är 53...så blir jag impad ifall du fortfarande tränar... ;D Fjant! :bf1:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad jakob

  • Antal inlägg: 1 629
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #65 skrivet: januari 01, 2016, 14:29:45 »

Om jag fortfarande lever när du är 53...så blir jag impad ifall du fortfarande tränar... ;D Fjant! :bf1:

Inte tränar jag då inte. Kommer förmodligen sluta snart när jag återgår till skogshuggeriet. Då behöver man inte träna. Inte så mycket iallafall.  ;D

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #66 skrivet: december 29, 2016, 11:15:10 »
Musselsoppa till förätt och så (om vi hittar) hälleflundra till huvudrätt . Vad ska det vara för innetempratur på flundran? Tror aldrig jag lagat det .... :zero:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #67 skrivet: december 29, 2016, 12:45:04 »
Musselsoppa till förätt och så (om vi hittar) hälleflundra till huvudrätt . Vad ska det vara för innetempratur på flundran? Tror aldrig jag lagat det .... :zero:

Jag vill minnas att jag kört 51-52 grader med väldigt gott resultat! :lumber:

Ett av de bättre tillagningssätten jag provat är att först köra lite skivor av vitlök i rikligt med bra olivolja i botten på formen - några minuter så att de får
lite fin färg, och sen bara salt och vitpeppar på fisken och ner i formen, in i ugnen till önskad temperatur.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #68 skrivet: december 29, 2016, 18:11:15 »
Jag vill minnas att jag kört 51-52 grader med väldigt gott resultat! :lumber:

Ett av de bättre tillagningssätten jag provat är att först köra lite skivor av vitlök i rikligt med bra olivolja i botten på formen - några minuter så att de får
lite fin färg, och sen bara salt och vitpeppar på fisken och ner i formen, in i ugnen till önskad temperatur.
Du kör den direkt  i ugnen alltså? Utan att först bryna i panna?
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #69 skrivet: december 29, 2016, 22:33:04 »
Du kör den direkt  i ugnen alltså? Utan att först bryna i panna?
Jo, att bryna tar ju bort den vackra pärlemoskimrande färgen.

Jag tror inte det gör nån större skillnad på smak, speciellt inte om man öser med smör eller bra olja...

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #70 skrivet: december 29, 2016, 23:13:31 »
Jo, att bryna tar ju bort den vackra pärlemoskimrande färgen.

Jag tror inte det gör nån större skillnad på smak, speciellt inte om man öser med smör eller bra olja...

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Det går rätt kvickt va? Typ 10-15 minuter på en 150 grader?
Har aldrig lagat hälleflundra....  :-[
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 211
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #71 skrivet: december 30, 2016, 07:26:27 »
Tänk på att temperaturen stiger någon grad efter du tagit ut den. Googlar man säger de flesta 48-50 eller 50-52. Jag skulle ta ut den  strax före 50. Det kan vara bra att låta den dra i saltlake i 10 min innan tillagning. Personligen tycker jag stekyta är gott. :-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk


Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #72 skrivet: december 30, 2016, 21:28:47 »
Tänk på att temperaturen stiger någon grad efter du tagit ut den. Googlar man säger de flesta 48-50 eller 50-52. Jag skulle ta ut den  strax före 50. Det kan vara bra att låta den dra i saltlake i 10 min innan tillagning. Personligen tycker jag stekyta är gott. :-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk
Stekyta är säkert inte fel, men visst förtar det lite av hälleflundrans otroligt vackra pärlemoskimrande.

Man äter ju med ögonen också... :)

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #73 skrivet: december 30, 2016, 21:30:06 »
Det går rätt kvickt va? Typ 10-15 minuter på en 150 grader?
Har aldrig lagat hälleflundra....  :-[
Det beror väl lite på formen på biten...
Googla och välj en metod som du tycker låter bra.

Det kommer bli fantastiskt  8)

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 211
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #74 skrivet: december 30, 2016, 22:07:00 »
Stekyta är säkert inte fel, men visst förtar det lite av hälleflundrans otroligt vackra pärlemoskimrande.

Man äter ju med ögonen också... :)

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Får prova en pärlemorskimrande några gång då ;-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk


Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #75 skrivet: december 30, 2016, 22:45:04 »
Tror det blir kyckling klubbor nått! :haum:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #76 skrivet: december 31, 2016, 13:27:14 »
Det beror väl lite på formen på biten...
Googla och välj en metod som du tycker låter bra.

Det kommer bli fantastiskt  8)

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Jag kör nog på ditt koncept, fisk som kostar nästan 600 kr kilot exprimenterar man inte med första gången man tillagar den. :nono:
Lite finskurna grönsaker till, en mild smörsås och vanlig kokt potatis. Vit sparris. Fisken är redan delad i portionsbitar, skinnet är kvar.
Tänkte ha musselsoppa till förätt, men dom stoppade Bi i frysen igår... :dunk:
Drog iväg i morse för å hitta nya men det var naturligtvis Slut. :sleepy:
Fick tag i knivmusslor istället.
Tänkte även ha pilgrimsmusslor till fisken, även dom lyckades Bi sabba.
Slut, så det fick bli kammusslor som ersättning.


Precis som med julen så är nyår tradition för mig.
Trerätters är vad som gäller, fylla, frack, raketer å 12-slagschampagne ger jag totalt faan i....

Även om jag har två pavor på kylning, det kan ju va nån annan som bryr sig.
« Senast ändrad: december 31, 2016, 13:33:55 av Betis »
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #77 skrivet: december 31, 2016, 19:43:55 »
Gott med knivmusslor!!!! :yeah:
Fast helvete va mätt jag blev.... :p
Jag vill inte ha nån huvudrätt på ett par timmar...
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #78 skrivet: december 31, 2016, 23:55:05 »
Hälleflundra blev fullt dugligt bra!!!! :yeah:
Fast nästa gång skall jag lägga den i saltlag och plocka ut vid 47.
Nu plocka jag vid 49 och den var inte torr på nåt vis men ej heller glansig inne.
150 grader i ugnen, nästa gång 125.
Det bästa var faktiskt smörsåsen som ni får recept på här.
1/2 paket smält smör.
3 äggulor
1 tsk salt och några varv på vitpepparkvarnen.
1,5 dl vitt vin
Saften från en halv citron.

Koka på vin citronsaft och salt/peppar.
I med äggulor och vispa som han där nere med horn. Av med grytan från plattan och va försiktig med värmen. Kör vattenbad om ni är osäkra.
När det tjocknat börja med smöret. Smöret får inte vara varmare än att man kan doppa ett finger i.
Först bara en droppe, sen typ två, en halv tsk osv.
När det fått fäste går det hälla på i en smal stråle.
Ja ni fattar att ni ska vispa som fan hela tiden.
När man gör smörsås är man en man, alltså ingen kvinna.
Man gör bara smörsås när man gör det. Totalt utan sidoaktiviteter.
Om man nu inte har nån pervers förkärlek till skuren sås vill säga.
Så smörsås är inte svårare att göra än att bestämma sig för att vara man.
Till och med kvinnor kan klara det. Bara de släpper sin simultanförmåga.
Ja, försök inte värma på den sen,då går det åt helvete.


Nu blir det ost å kex.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 278
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #79 skrivet: december 31, 2016, 23:57:42 »
Korv å makaroner!..vad är det för fel med det? ;D ..en ska inte krångla till det. :hmm:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #80 skrivet: januari 01, 2017, 00:25:24 »
Korv å makaroner!..vad är det för fel med det? ;D ..en ska inte krångla till det. :hmm:
Kan man faan inte äta ens en vardagstisdag..... :sleepy:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #81 skrivet: januari 01, 2017, 13:07:32 »
I med äggulor och vispa som han där nere med horn. Av med grytan från plattan och va försiktig med värmen. Kör vattenbad om ni är osäkra.
När det tjocknat börja med smöret. Smöret får inte vara varmare än att man kan doppa ett finger i.
Först bara en droppe, sen typ två, en halv tsk osv.
När det fått fäste går det hälla på i en smal stråle.
Ja ni fattar att ni ska vispa som fan hela tiden.
När man gör smörsås är man en man, alltså ingen kvinna.
Man gör bara smörsås när man gör det. Totalt utan sidoaktiviteter.
Om man nu inte har nån pervers förkärlek till skuren sås vill säga.
Så smörsås är inte svårare att göra än att bestämma sig för att vara man.
Till och med kvinnor kan klara det. Bara de släpper sin simultanförmåga.
Ja, försök inte värma på den sen,då går det åt helvete.


Om det går åt helvete så vispar man bara upp en äggula eller två i en ny kastrull och börjar vispa och värma den, när den börjar få lite konsistens så börjar
man att droppa i såsen som har gått åt helvete.
Sköter man detta rätt så har såsen som gått åt helvete åter blivit som den ska vara :lumber:

Svar till: Man med småbarn.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #82 skrivet: januari 02, 2017, 12:28:43 »
Om det går åt helvete så vispar man bara upp en äggula eller två i en ny kastrull och börjar vispa och värma den, när den börjar få lite konsistens så börjar
man att droppa i såsen som har gått åt helvete.
Sköter man detta rätt så har såsen som gått åt helvete åter blivit som den ska vara :lumber:

Svar till: Man med småbarn.
Jo det går å fixa med ett par nya gulor.
Har jag iof inte behövt göra de senaste 15 åren. Fast folk i allmänhet är lite rädda för att göra smörsåser, egentligen inte så svårt om man focuserar och är lite noga med värmen.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #83 skrivet: januari 02, 2017, 20:20:21 »
Jo det går å fixa med ett par nya gulor.
Har jag iof inte behövt göra de senaste 15 åren. Fast folk i allmänhet är lite rädda för att göra smörsåser, egentligen inte så svårt om man focuserar och är lite noga med värmen.
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad rifle

  • Antal inlägg: 1 933
  • Hårdrockare med flugspö!
    • http://www.rocket-roll.com/
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #84 skrivet: januari 03, 2017, 14:01:25 »
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Men nu måste det väl vara nåt år sedan du sa det senast?
What time is it? It´s time to rock not yet!

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 152
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #85 skrivet: januari 03, 2017, 14:06:18 »
Men nu måste det väl vara nåt år sedan du sa det senast?


Det vet man aldrig ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 512
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #86 skrivet: januari 03, 2017, 17:42:53 »
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Bättre du går på toan innan du piskar såsen. ;D
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....