Det tar betydligt längre tid att få en redig glöd, volymen på den mängd ved är större än volymen kol.
Men visst går det att få fram en redig glödbädd, fast då ska man inte snåla med veden.
Jag har stor erfarenhet av bägge delar och en rätt bra variant om man har dåligt med tändvätska och både ved och kol är att tända en lite mindre vedbrasa och lägga kol runt om.
Men det är rätt härligt att ta den tid som behövs för att få igång en bra glödbädd med ved.
Ett sånt där uppkapat oljefat är rätt fint när man ska skapa grillglöd med ved.
Först en sjujävla björkvedsbrasa, sedan underhåller man den på ena sidan med ny ved och så puttar man över glöden till andra sidan efterhand som veden brinner upp.
Så slipper man elda kött.
Ved är klart lättare å få tag i än kol, särskilt när det inte är sässong.
Kontentan, det viktigaste är att man grillar, inte hur man får fram glöden...

Kolbist får aldrig vara ett skäl att låta bli å grilla.
Du har helt rätt spirit Henka!!!!

Men jag tycker nog du skall akta dig för å grilla med gran eller en, det sprätter rätt jävligt...
