Författare Ämne: Höna.  (läst 329 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 557
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
Höna.
« skrivet: januari 31, 2018, 17:53:34 »
Idag kokar jag höna, det var väldigt många år sedan.
Men det är billigare än kyckling och troligtvis "hårdare" kött så jag har fått för mig att det borde vara mycket bättre att koka än kyckling.
1,5 h ska det få, sen ska allt få svalna av och dra till sig i grytan tills imorgon.
Då får vi se vad det smakar så hittar jag på då vad jag gör med det.  :D
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 306
  • Oooooaaaah!
SV: Höna.
« Svar #1 skrivet: januari 31, 2018, 19:17:35 »
Idag kokar jag höna, det var väldigt många år sedan.
Men det är billigare än kyckling och troligtvis "hårdare" kött så jag har fått för mig att det borde vara mycket bättre att koka än kyckling.
1,5 h ska det få, sen ska allt få svalna av och dra till sig i grytan tills imorgon.
Då får vi se vad det smakar så hittar jag på då vad jag gör med det.  :D


Om köttet är hårdare!..så byt till dina kraftfullare löständer.. :yes:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 216
SV: Höna.
« Svar #2 skrivet: januari 31, 2018, 19:18:40 »
Idag kokar jag höna, det var väldigt många år sedan.
Men det är billigare än kyckling och troligtvis "hårdare" kött så jag har fått för mig att det borde vara mycket bättre att koka än kyckling.
1,5 h ska det få, sen ska allt få svalna av och dra till sig i grytan tills imorgon.
Då får vi se vad det smakar så hittar jag på då vad jag gör med det.  :D

Om inte annat får du en kalasfin buljong!  :bf1:

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 082
SV: Höna.
« Svar #3 skrivet: januari 31, 2018, 19:31:41 »
Idag kokar jag höna, det var väldigt många år sedan.
Men det är billigare än kyckling och troligtvis "hårdare" kött så jag har fått för mig att det borde vara mycket bättre att koka än kyckling.
1,5 h ska det få, sen ska allt få svalna av och dra till sig i grytan tills imorgon.
Då får vi se vad det smakar så hittar jag på då vad jag gör med det.  :D


         Kokt Höna med Currysås, med Ris Ir kokt Potatis, gammal klassisk rätt.    :yeah:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 557
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Höna.
« Svar #4 skrivet: januari 31, 2018, 21:09:03 »

Om köttet är hårdare!..så byt till dina kraftfullare löständer.. :yes:
Fördelen att en höna är hård , seg och trögkokad är att den tål att koka länge vilket inte en kyckling gör.
Då får man ut mycket smak ur den.
Som sagt, buljongen bör bli godare.
Tror jag gör en currygryta imorgon. :love:
Som västvis skriver.
« Senast ändrad: januari 31, 2018, 21:10:51 av Betis »
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad MADMOOSE

  • Moderator
  • Antal inlägg: 1 360
SV: Höna.
« Svar #5 skrivet: februari 01, 2018, 08:01:25 »

         Kokt Höna med Currysås, med Ris Ir kokt Potatis, gammal klassisk rätt.    :yeah:

Klassisk bamba/matbespisnings käk för oss liiiiite äldre!  ;)

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 557
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Höna.
« Svar #6 skrivet: februari 01, 2018, 17:12:07 »
Så, nu kokar jag ihop buljongen. Tyckte smaken var lite klen så jag plockade av köttet från hönan , la tillbaka ben skinn och skrov och kokade två timmar till.
Vitt vin, chalottenlök, morot, vitlök, lagerblad,oregano och svartpepparkorn.
Får bli en bas till en vanlig currysås.
Riven blomkål till det istället för kolhydratrikt ris.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....