Med fransk känsla.
Gör mycket till lunchlådor å sånt. Å sånt är mittinattenäta typ.
Älggrytbitar 1 kg(ta oxe ni som inte får tag i älg, eller rådjur, lamm eller nåt)
6 hg rimmat fläsk.
1 flarra kraftigt rödvin
ett gäng champinjoner
10-15 smålökar
3-4 hackade vitlöksklyftor
0,5 liter vatten
Oxfond
lagerblad 2st(eller4)
En kvist timjan
Tomatpure 2 msk ( eller en halv tub)
Sätt på en gryta på spisen å slå i rödvinet, vatten och fond där, på me full värme.
Bryn älgköttet och lägg i det i grytan.
I med timjan.Tomatpure.
Låt puttra 1,5 h.
Skär under tiden fläsket i rejäla bitar 2x2 cm, fräs på i stekpannan.
Stek smälökarna vitlöken och champinjonerna me.
I med det och puttra på ytterligare en 20 minuter.
Red av och servera med kokt potatis....

Tror ja fått me allt här...