Författare Ämne: Julematen.  (läst 40020 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 235
SV: Julematen.
« Svar #340 skrivet: december 23, 2017, 22:40:36 »
Behöver inte bli så varmt, nästan bättre om det är svalare så man kan röka längre tid.

Så kan det vara.
Men jag hade termometer i laxen.
Och när temperaturen började sjunka i stället för att stiga var jag tvungen att göra något åt det.

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 350
  • Oooooaaaah!
SV: Julematen.
« Svar #341 skrivet: december 23, 2017, 23:48:30 »
Det är precis som dina foton.
Man får klicka under och ladda ner.  :rolleye:


Inte ens det funkar med dina!... :loopis: :spank: Helljammers

Låser hela datorn. :p  funkade när jag sparade fotot..det varju rätt meningslöst!..skräp foto. :p
« Senast ändrad: december 23, 2017, 23:55:41 av ismo »
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 235
SV: Julematen.
« Svar #342 skrivet: december 24, 2017, 00:11:34 »
Avsmakningen avklarad.

Skinkan GK.
Julölen GK.
Julsnapsen GK.
Julosten (ja den till mackor. Stiltonosten vart överkörd av en permobil i affären) GK+.
Sillsaladen, nytt recept. Kanske lite salt?
Inlagda sillen, också lite salt, men rättar nog till sig över natten. :hmm:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #343 skrivet: december 24, 2017, 17:46:20 »
Så, nu har vi begått julbordet....
Ufff.....
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 230
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen.
« Svar #344 skrivet: december 25, 2017, 21:55:35 »
Undrar hur det skulle vara å göra skav av den? :haum:
Du väckte min nyfikenhet, så jag gjorde kebab på en rulle idag.

Tur att jag halverade mängden chili, pulvret vi fick av lasu var potent :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #345 skrivet: december 25, 2017, 22:30:03 »
Du väckte min nyfikenhet, så jag gjorde kebab på en rulle idag.

Tur att jag halverade mängden chili, pulvret vi fick av lasu var potent :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Dum fråga egentligen, men tyckte du det blev bra?
 Typ mört och så?
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 230
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen.
« Svar #346 skrivet: december 26, 2017, 09:44:50 »
Dum fråga egentligen, men tyckte du det blev bra?
 Typ mört och så?
Om frågan är din vet jag väl inte...
Det är ju rätt segt, grovt och torrt kött...

Men i skavad form tycker jag att det var helt ok ???? Det går säkert jättebra att krydda efter behag och typ göra en wrap eller gryta.. :haum:

Nu kan våran rulle ha varit kalv, så jag vet inte om det kanske gjorde det hela lite mörare...

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #347 skrivet: december 26, 2017, 11:13:01 »
Om frågan är din vet jag väl inte...
Det är ju rätt segt, grovt och torrt kött...

Men i skavad form tycker jag att det var helt ok ???? Det går säkert jättebra att krydda efter behag och typ göra en wrap eller gryta.. :haum:

Nu kan våran rulle ha varit kalv, så jag vet inte om det kanske gjorde det hela lite mörare...

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Men just det här att man skär det fruset, tunt, tunt borde fixa till det. :yes:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad MADMOOSE

  • Moderator
  • Antal inlägg: 1 380
SV: Julematen.
« Svar #348 skrivet: december 27, 2017, 08:28:38 »
Körde skinkan i Webern i år. Äppelrökflis upp till skinkan nådde 45 grader. Sen i folie upp till 65 grader under lock och indirekt grillning. Tog en hel dag men värt det! Jag brukar vara själv att karva på skinkan under julen men i år har familjen med glädje hjälpt till och den är redan slut.

Så  :bf1: :bf1: :bf1: :bf1: :bf1: av  :bf1: :bf1: :bf1: :bf1: :bf1:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #349 skrivet: december 28, 2017, 11:01:39 »
Blev ganska väl beräknat detta år.
Bara småkrafs att slänga i soporna. 8)
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 100
SV: Julematen.
« Svar #350 skrivet: januari 01, 2018, 16:49:09 »
Den sista Rullsyltan och Leverpastej är nu uppäten.  :hmm:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #351 skrivet: december 09, 2018, 15:53:20 »
3 kilo köttbullar klara. Runda fina som alltid då vi kokar dom. Nu står de på kylning för att sedan frysas.
Bara å slänga i stekpannan när det blir dags.... 8)
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #352 skrivet: december 20, 2018, 14:02:29 »
Ska blötlägga 2 kilo saltsill ikväll.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 235
SV: Julematen.
« Svar #353 skrivet: december 20, 2018, 21:15:05 »
Ett kilo ättiksströmming ligger i lagen och svalnar i väntan på kylskåpet.  :vissla:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #354 skrivet: december 23, 2018, 12:17:41 »
Idag blir det maraton i matlagning. Just nu står Bi å svåger i köket. De får stå för det vegetariska, rotfruktsgratänger och syltade inlagda grönsaker å svamp.
Jag kör väl ingång senare med laxgravning, laxrökning, sillinläggningar, revben, laxpate och skinka.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad jakob

  • Antal inlägg: 1 668
SV: Julematen.
« Svar #355 skrivet: december 23, 2018, 12:54:26 »
Idag blir det maraton i matlagning. Just nu står Bi å svåger i köket. De får stå för det vegetariska, rotfruktsgratänger och syltade inlagda grönsaker å svamp.
Jag kör väl ingång senare med laxgravning, laxrökning, sillinläggningar, revben, laxpate och skinka.

Här med!
Har hunnit en tur med toppjakt på morgonen och nu ska jag laga tre janssons, 2kg köttbullar, älgtjälknöl, tjädertjälknöl och hinna träna ett pass också. Synd att jag inte litar på någon annan gällande matlagningen.
Det blir fullt upp känner jag.  :haum:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #356 skrivet: december 23, 2018, 13:30:58 »
Här med!
Har hunnit en tur med toppjakt på morgonen och nu ska jag laga tre janssons, 2kg köttbullar, älgtjälknöl, tjädertjälknöl och hinna träna ett pass också. Synd att jag inte litar på någon annan gällande matlagningen.
Det blir fullt upp känner jag.  :haum:
Ska det bli redigt får man göra det själv. :hmm:
Fast iår ska Erik får göra glazen till revbenen. Det gör han nog bättre än mig å dessutom kan jag då tvinga upp honom ur sängen i vettig tid imorgon. >:D
Tjädertjälknöl låter både väldigt gott och samtidigt lite svårt att säga. :haum:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 665
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen.
« Svar #357 skrivet: december 23, 2018, 13:40:15 »
Hur gör du med tjädern föresten? Skär du ut brösten å gör knul av dom lr?
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad jakob

  • Antal inlägg: 1 668
SV: Julematen.
« Svar #358 skrivet: december 23, 2018, 14:18:33 »
Hur gör du med tjädern föresten? Skär du ut brösten å gör knul av dom lr?

Jo man skär ut dom. Från bröstbenet och ut, så helt benfritt.
Sen samma som med älg. Några pepparkorn i saltlaken.

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 230
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen.
« Svar #359 skrivet: december 23, 2018, 15:25:00 »
Köttbullar och kallrökt regnbåge har varit klaras en tid. Skinkan griljerade jag igår.

Nu fixar jag en slafsigt krämig kantarellomelett.

Vi kör knyt imorrn, men jag kan känna mig avslappnad då jag litar på övriga familjens kompetens i köket

Får nog ta en julgrogg snart !
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007