Författare Ämne: Souvasskav, lök och kantareller.  (läst 4193 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
Souvasskav, lök och kantareller.
« skrivet: januari 11, 2008, 19:10:38 »
Det här blir nog lika bra som jag tror.

 :hmm:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Sarah

  • Gäst
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #1 skrivet: januari 11, 2008, 19:12:18 »
Det låter VÄLDIGT bra!  :yeah:

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 465
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #2 skrivet: januari 11, 2008, 19:13:47 »
Jag har testat Henkas variant, den var MYCKET bra... :yeah:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #3 skrivet: januari 11, 2008, 22:17:18 »
Lök, en stor en.
Kantareller. Rediga ena.
Souvasskav förstås.
En tomat.
Lite paprika.
Tomatpuré, kalvfond, salt, peppar, soja. Kanske skulle man petat i ett lagerblad eller två.

Lök och svamp brynte jag först, sen la jag dem på en tallrik, brynte köttet.
På med svamp och lök igen.
På med resten. (edit: resten inkluderar nedan nämnda creme fraiche och grädde)
Låt puttra en liten stund.

Till detta:
Mos
Lingon
Lingonsylt
Öl
Knäckebröd.
« Senast ändrad: januari 11, 2008, 22:52:20 av Henka »
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Olavi

  • Antal inlägg: 1 447
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #4 skrivet: januari 11, 2008, 22:38:05 »
Lök, en stor en.
Kantareller. Rediga ena.
Souvasskav förstås.
En tomat.
Lite paprika.
Tomatpuré, kalvfond, salt, peppar, soja. Kanske skulle man petat i ett lagerblad eller två.

Lök och svamp brynte jag först, sen la jag dem på en tallrik, brynte köttet.
På med svamp och lök igen.
På med resten.
Låt puttra en liten stund.

Till detta:
Mos
Lingon
Lingonsylt
Öl
Knäckebröd.
Ähum...  ::) Något tips om hur man anpassar detta till torkade trattisar?  ???  :)
...cause I´m a man of wealth and taste..

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #5 skrivet: januari 11, 2008, 22:44:16 »
Ähum...  ::) Något tips om hur man anpassar detta till torkade trattisar?  ???  :)

Ja, fräs löken först, sen gör du enligt  ovan, och tillsätter trattisarna samtidigt som creme fraichen och grädden som jag glömde att nämna :tadaa:
De är liksom lite av en förutsättning för att det ska kunna puttra :-[
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad HN

  • Antal inlägg: 512
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #6 skrivet: januari 12, 2008, 04:00:03 »
Ja, fräs löken först, sen gör du enligt  ovan, och tillsätter trattisarna samtidigt som creme fraichen och grädden som jag glömde att nämna :tadaa:
De är liksom lite av en förutsättning för att det ska kunna puttra :-[

Inte visste jag att du hade hund, vilken ras och vad heter jycken, förresten blev den mätt

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #7 skrivet: januari 12, 2008, 09:10:43 »
Inte visste jag att du hade hund, vilken ras och vad heter jycken, förresten blev den mätt

;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #8 skrivet: januari 12, 2008, 09:14:06 »
Ähum...  ::) Något tips om hur man anpassar detta till torkade trattisar?  ???  :)

För tydlighets skull så får du smula ner trattisarna, annars blir det bara segt och eländigt :hmm:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad HN

  • Antal inlägg: 512
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #9 skrivet: januari 12, 2008, 11:13:06 »
För tydlighets skull så får du smula ner trattisarna, annars blir det bara segt och eländigt :hmm:

Ja, lr så lägger du dem i kokhett vatte ca en timme innan du  tänkt besudla dem med renköttet, sen skär du bara ned trattisarna i lite mindre bitar och slänger i.
 :yes:

Har har du inte haft för mycket vatten så häv i det oxå för i där så finns det mycket smak
« Senast ändrad: januari 12, 2008, 11:15:04 av HN »

Utloggad Olavi

  • Antal inlägg: 1 447
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #10 skrivet: januari 12, 2008, 13:37:29 »
Ja, lr så lägger du dem i kokhett vatte ca en timme innan du  tänkt besudla dem med renköttet, sen skär du bara ned trattisarna i lite mindre bitar och slänger i.
 :yes:

Har har du inte haft för mycket vatten så häv i det oxå för i där så finns det mycket smak
Tack för tipset!
...cause I´m a man of wealth and taste..

Sarah

  • Gäst
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #11 skrivet: januari 12, 2008, 21:41:21 »
Ja, lr så lägger du dem i kokhett vatte ca en timme innan du  tänkt besudla dem med renköttet, sen skär du bara ned trattisarna i lite mindre bitar och slänger i.
 :yes:

Har har du inte haft för mycket vatten så häv i det oxå för i där så finns det mycket smak
Så gör jag!  :yes: Fast jag har inte haft kokhett vatten dock..  :-\

Utloggad Olavi

  • Antal inlägg: 1 447
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #12 skrivet: januari 13, 2008, 20:52:59 »
Det blev rätt bra, tack för svampen och svamptipsen!
...cause I´m a man of wealth and taste..

Utloggad Ron

  • Antal inlägg: 3 043
  • Allt som simmar är inte fina fiskar.
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #13 skrivet: januari 13, 2008, 20:55:39 »
Inte visste jag att du hade hund, vilken ras och vad heter jycken, förresten blev den mätt
Det blev rätt bra, tack för svampen och svamptipsen!

 :rofl:
“A fishing pole is a stick with a hook at one end and a fool on the other.”

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #14 skrivet: augusti 01, 2010, 19:01:18 »
Idag gjorde vi nåt liknande, fast på vanlig renskav.

Kantareller som familjen Asplund hjälpte oss att plocka igår, dessa frästes med lite lök och soja.

Fräset östes över i en gryta och vi brynte köttet, även köttet östes över i grytan.
På med enbär, vinbärsgele några lagerblad och salt och peppar förstås.
Det fick stå å puttra ett bra tag, sen öste jag i än mer gele när inte Karin såg.

Detta serverades sedan med mos och dekorerades med färsk persilja.

Ett glas av Bengts Primitivo gjorde inte saken sämre.

Lätt värt! :love:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #15 skrivet: oktober 06, 2014, 11:36:22 »
Jävlar va gôtt, det här var på tok för längesedan! :yeah:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad MADMOOSE

  • Moderator
  • Antal inlägg: 1 349
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #16 skrivet: oktober 06, 2014, 13:32:22 »
Jävlar va gôtt, det här var på tok för längesedan! :yeah:

Hörde jag..? "Jävlar va gôtt, det här var på tok för längesedan! Undrar om man skulle bjuda vännerna på lunch på lördag?"  :haum:

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #17 skrivet: oktober 06, 2014, 13:36:39 »
Hörde jag..? "Jävlar va gôtt, det här var på tok för längesedan! Undrar om man skulle bjuda vännerna på lunch på lördag?"  :haum:

Nej, det gjorde du faktiskt inte ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad MADMOOSE

  • Moderator
  • Antal inlägg: 1 349
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #18 skrivet: oktober 06, 2014, 14:11:22 »
Nej, det gjorde du faktiskt inte ;D

Jooooo det tror jag allt att jag gjorde!  :D

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 128
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Souvasskav, lök och kantareller.
« Svar #19 skrivet: oktober 06, 2014, 14:18:38 »
Jooooo det tror jag allt att jag gjorde!  :D

:P

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007