Författare Ämne: Karré i gräddig gryta  (läst 929 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Fredrik

  • Antal inlägg: 1 453
    • Flugbindningsshopen
Karré i gräddig gryta
« skrivet: mars 06, 2007, 23:38:03 »
Hade en plommonstoppad karré i kylen som jag var tvungen att göra i ordning.

Saltade , pepprade och dammade in den i ugnen , där fick den stå ungefär en timme , lagom så att den precis inte vart färdig.

Under tiden kokade jag upp 1-1,5 l vatten , saltade , hackade i en halv purjo , ett par vitlöksklyftor och lite palsternacka. Det fick puttra en kvart , sen silade jag ur salladen.
Redde 3-4-5 msk idealmjöl med ungefär lika mycket smör , vispade ut det med 5 dl matgrädde och slog slog på grönsaksvattnet , hällde på lite soja , kalvfond, grovmalen svartpeppar, mosade ca 10 grönpepparkorn , och hivade i några lagerblad. Till sist yxade jag upp en massa morötter i rätt grova bitar och lät dom puttra i sörjan.

När jag tog ut köttet så skivade jag det bara , stoppade ner det i grytan och lät det puttra en rejäl stund till , kan ha varit en timme , men mer exakt fram till målgången i vasaloppet :vissla: .


Det vart ganska gott...
Nytt år nya utmaningar...

Stormogul

  • Gäst
SV: Karré i gräddig gryta
« Svar #1 skrivet: mars 06, 2007, 23:40:18 »
Det lät gott det  :smulaimuchen:

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 259
  • Oooooaaaah!
SV: Karré i gräddig gryta
« Svar #2 skrivet: mars 06, 2007, 23:42:34 »
Snålvattnet rinner.... :(..fan vad hungrig man blir... :bonk:
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.