Författare Ämne: Betis jordgubbssylt.  (läst 827 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 588
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
Betis jordgubbssylt.
« skrivet: juli 07, 2010, 22:53:05 »
Lite lyxigare å självklart godare variant.

5dl rött vin av bra sort.
2dl balsamvinäger
1kg syltsocker
3liter väl mogna jordgubbar.

Koka ner vin å vinäger så det bara är 1-1,5 dl kvar.
Klyfta ner jordgubbarna i det, i med sockret och låt koka upp.
Skumma.
Koka i två-tre minuter(passa som fan, det kokar lätt över ::)).
Slå den varma sylten i väl rengjorda burkar å på med locket.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 588
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Betis jordgubbssylt.
« Svar #1 skrivet: juli 08, 2010, 18:25:55 »
Nu när den svalnat är den mer som marmelad i konsistensen. :yeah:
Gissar att den blir god ihop med lite finare ostar till hösten/vintern.
Eller med en god glass redan nu.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 588
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Betis jordgubbssylt.
« Svar #2 skrivet: juli 13, 2012, 14:56:32 »
Ny sån här gjord idag.
Det blev en liter vin och bara1dl balsamvinäger nedkokat denna gång.
1,5 kilo syltsocker och kanske 5 liter jordgubbar väl skivade.
Gott så inihelvete!!!!! :nudge: :tadaa: :love:
En lite tsk på nån vällagrad ost i vinter........ 8)
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....