Författare Ämne: Påsksill.  (läst 1598 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 558
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
Påsksill.
« skrivet: april 05, 2012, 22:17:56 »
Ingen basilika hemma och affären är för bonnig för å ha färska kryddor hemma, förutom lite vacumpackad dill då.
En får väl göra en vitlökssill utan basilika då.... :zero:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Ron

  • Antal inlägg: 3 043
  • Allt som simmar är inte fina fiskar.
SV: Påsksill.
« Svar #1 skrivet: april 05, 2012, 22:22:48 »
Räcker det inte med vitlök..?  :haum:
“A fishing pole is a stick with a hook at one end and a fool on the other.”

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 558
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Påsksill.
« Svar #2 skrivet: april 05, 2012, 22:26:28 »
Räcker det inte med vitlök..?  :haum:
Brukar göra en variant/kombination på Liz Basilikasill (vilken är legendarisk) och min egna vitlökssill.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Ron

  • Antal inlägg: 3 043
  • Allt som simmar är inte fina fiskar.
SV: Påsksill.
« Svar #3 skrivet: april 05, 2012, 22:28:00 »
Sill är gott.
“A fishing pole is a stick with a hook at one end and a fool on the other.”

Norrbaggen

  • Gäst
SV: Påsksill.
« Svar #4 skrivet: april 06, 2012, 09:19:01 »
Hva med att publisera receptet?  :vissla:

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 558
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Påsksill.
« Svar #5 skrivet: april 06, 2012, 11:22:34 »
Hva med att publisera receptet?  :vissla:
Eftersom det blir lite som Kajsa Warg så vet jag inte riktigt förrän efteråt.
Vad har jag hemma?
Hur smakar såsen?
Men jag lovar garanterat att den kommer bli gjord idag, och så fort locket är på kommer receptet.
Fast samtidigt känner jag att det omöjligt kan komma i närheten av ursprungsmodellen, färsk basilika är jävligt gott... :yes:

Här är orginalreceptet, hälften Liz och hälften Betis.
http://www.fiskelust.se/forum/index.php?topic=13010.msg204786#msg204786
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 558
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Påsksill.
« Svar #6 skrivet: april 06, 2012, 11:36:14 »
Helvete va ägg ja har tänkt å äta i helgen, redan uppe i en 7-8 stycken.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 558
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Påsksill.
« Svar #7 skrivet: april 06, 2012, 13:18:45 »
Eftersom det blir lite som Kajsa Warg så vet jag inte riktigt förrän efteråt.
Vad har jag hemma?
Hur smakar såsen?
Men jag lovar garanterat att den kommer bli gjord idag, och så fort locket är på kommer receptet.
Fast samtidigt känner jag att det omöjligt kan komma i närheten av ursprungsmodellen, färsk basilika är jävligt gott... :yes:

Här är orginalreceptet, hälften Liz och hälften Betis.
http://www.fiskelust.se/forum/index.php?topic=13010.msg204786#msg204786
Blev som ovan fast utan basilika.
La stor tyngd på vitlökssmaken, fyra klyftor.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Norrbaggen

  • Gäst
SV: Påsksill.
« Svar #8 skrivet: april 08, 2012, 09:29:51 »
Det blev som ditt recept, fast med basillika.  God smak, men lite stärk kryddsmak från sillen.
Jag använde kryddsill filet som jag vattnade ut i 6 timmar.  Vore det bättre att använda salt sill, som vattnas ut?

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 558
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Påsksill.
« Svar #9 skrivet: april 08, 2012, 10:43:25 »
Det blev som ditt recept, fast med basillika.  God smak, men lite stärk kryddsmak från sillen.
Jag använde kryddsill filet som jag vattnade ut i 6 timmar.  Vore det bättre att använda salt sill, som vattnas ut?
Det finns så kallad 5-minuterssill från ABBA, den är ättiksinlagd och behöver bara rinna av.
Annars lägger man in urvattnad sill i 1-2-3-lag i tre dagar innan man lägger in den i vitlöksåsen.
Alla sillinläggningar lägger man ju in i ättikslag, det är det som är själva tillagningen om man säger så.
1-2-3-lag är en del ättika(12%), två delar socker och tre delar vatten, denna lag går använda som grund i alla ättiksinläggningar, gurka, sill, rödbetor.
Kryddsill blir nog för skarp i detta fall och urvattning av en redan ättiksinlagd sill är onödig.
Vill man inte handla fem-minuterssill funkar det sä'kert helt ok att använda en lite mer neutral löksill typ.
Häll av och plocka bort det mesta av kryddorna.

Annars f¨år jag säga att min vitlökssill blev mycket godare än förväntat, det blev mer en renodlad vitlökssill och det är i sig ok.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 558
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Påsksill.
« Svar #10 skrivet: april 10, 2012, 13:55:57 »
Slutt på sillen.... 8)
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 192
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Påsksill.
« Svar #11 skrivet: april 10, 2012, 14:11:27 »
Ett bra tips är att inte glömma att skölja av inläggningssillen.
HELVETE  va salt det blev :p
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad Ron

  • Antal inlägg: 3 043
  • Allt som simmar är inte fina fiskar.
SV: Påsksill.
« Svar #12 skrivet: april 10, 2012, 14:28:39 »
Ett bra tips är att inte glömma att skölja av inläggningssillen.
HELVETE  va salt det blev :p

Bra ursäkt att ta den där extra ölen...  :booze:
“A fishing pole is a stick with a hook at one end and a fool on the other.”

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 558
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Påsksill.
« Svar #13 skrivet: april 10, 2012, 14:30:41 »
Ett bra tips är att inte glömma att skölja av inläggningssillen.
HELVETE  va salt det blev :p
Jo.. ;D
Fast köper man färdigurvattnad så vill man ändå skölja av den för det spat ser INTE mumma ut... :nono:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....