Författare Ämne: Julematen  (läst 10675 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad age

  • Antal inlägg: 494
    • AGE's sida om fiske, jakt och foto...
Julematen
« skrivet: december 15, 2013, 15:51:18 »
Älgköttbullar, glutenfria, check  :yeah:

//age
"Eventually, all things merge into one, and the river runs thru it"

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 163
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen
« Svar #1 skrivet: december 16, 2013, 08:40:53 »
Huu va smaskigt :D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad age

  • Antal inlägg: 494
    • AGE's sida om fiske, jakt och foto...
SV: Julematen
« Svar #2 skrivet: december 16, 2013, 12:51:58 »
Två sorters inläggningssill, Citronsill och rysk sill. Check!  :lumber:

//age
"Eventually, all things merge into one, and the river runs thru it"

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 163
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen
« Svar #3 skrivet: december 16, 2013, 13:02:27 »
Två sorters inläggningssill, Citronsill och rysk sill. Check!  :lumber:

//age

Apsolut citron och Jelzin därtill? ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad age

  • Antal inlägg: 494
    • AGE's sida om fiske, jakt och foto...
SV: Julematen
« Svar #4 skrivet: december 16, 2013, 17:13:48 »
Syltade gula kantareller. Check!  :hmm:

//age
"Eventually, all things merge into one, and the river runs thru it"

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 530
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen
« Svar #5 skrivet: december 16, 2013, 17:15:10 »
Bra gjort Age!! :yeah:
Här hemma har Bi gjort köttbullarna (tyvärr inte lika exklusiva som dina, enbart oxfärs :-[) å jag har gjort ingentingen.
Men vågar man lägga in sillen så här tidigt?
Det är väl ungefär en veckas hållbarhet?

Syltade gula kantareller. Check!  :hmm:

//age
Nästan lite för gott tycker ja... >:( ;)
Passa dig annars kommer ja över till jul.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 530
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen
« Svar #6 skrivet: december 16, 2013, 17:30:29 »
Appel syltade gula kantareller en gång på EM å jag protesterade högljudt naturligtvis.
-Va Faan Appla-jävel!! -Jävla fyllo!!!!-Ska du förstöra så fina kantareller????!!! :loopis: :doh:

Men för jävla gott blev det.... :love: :flyguy:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 213
SV: Julematen
« Svar #7 skrivet: december 17, 2013, 11:02:03 »
Tycker det är lite tidigt! Rödlöken tappar färg och blir lite grå-rosa. Ingen större fara till julafton, men ganska snart därefter. Största risken är smygsnaskandet så att det inte räcker!


Sent from my LT25i using Tapatalk


Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 163
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen
« Svar #8 skrivet: december 17, 2013, 11:09:09 »
Tycker det är lite tidigt! Rödlöken tappar färg och blir lite grå-rosa. Ingen större fara till julafton, men ganska snart därefter. Största risken är smygsnaskandet så att det inte räcker!


Sent from my LT25i using Tapatalk



Då kan man göra nytt.

Mvh familjen som väntar liiiite till med att göra i ordning den andra julskinkan 8)
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Hjortmyrs

  • Gäst
SV: Julematen
« Svar #9 skrivet: december 17, 2013, 12:17:46 »
Frågan är om man ska vara ambitiös och göra vegansk sill och seitanskinka (även den vegansk).
Julen firas i år i Grums, så doften av surströmming kommer ju vara närvarande hur man än gör. Om vi inte har tur med vindriktningen.

Utloggad age

  • Antal inlägg: 494
    • AGE's sida om fiske, jakt och foto...
SV: Julematen
« Svar #10 skrivet: december 17, 2013, 13:25:52 »
Tycker det är lite tidigt! Rödlöken tappar färg och blir lite grå-rosa. Ingen större fara till julafton, men ganska snart därefter. Största risken är smygsnaskandet så att det inte räcker!


Sent from my LT25i using Tapatalk

Håller med om det där med rödlöken men här är den i den ryska med tomatpuré så då håller den  :yeah:
Citronsillen har purjo!  :vissla:

//age
"Eventually, all things merge into one, and the river runs thru it"

Utloggad age

  • Antal inlägg: 494
    • AGE's sida om fiske, jakt och foto...
SV: Julematen
« Svar #11 skrivet: december 17, 2013, 16:10:09 »
Julkryddade revbenspjäll klara  :tadaa: skall in i frysen och fram på dopparedan  :booze: Check!

//age
"Eventually, all things merge into one, and the river runs thru it"

Utloggad västvis

  • Antal inlägg: 3 079
SV: Julematen
« Svar #12 skrivet: december 18, 2013, 15:56:46 »
Värmlandsskinkan inköpt.   :lumber:

Utloggad age

  • Antal inlägg: 494
    • AGE's sida om fiske, jakt och foto...
SV: Julematen
« Svar #13 skrivet: december 18, 2013, 21:33:49 »
Vitlökströmming i örtmajo,  :yeah: Check!  :lumber:

//age
"Eventually, all things merge into one, and the river runs thru it"

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 530
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen
« Svar #14 skrivet: december 20, 2013, 10:50:22 »
Idag ska ja sätta igång. :D
Målet är att röka en skinka och lägga in ett par sillsorter.
Vanlig löksill och eventuellt sherrysill.
Vitlökssill och andra sillar inlagda i Creme fraichesåser väntar jag med till närmare jul för hållbarhetens skull.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 530
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen
« Svar #15 skrivet: december 20, 2013, 18:23:50 »
Julskinkan har rökats i 3 timmar nu, det verkar funka bra i Weber-grillen!! :yeah: :love:
Var rädd för att det skulle bli för varmt men det har hållt sig runt 100-130 grader med en dipp ned till 75 och ett par toppar på 150.
När man ugnsteker julskinkan så brukar det ju rekommenderas 125 grader.
Bara fyllt på kol en gång, däremot har jag fyllt på spån fyra-fem gånger.

Får gå ut å kolla igen nu, senast var det 37 grader innertemp i skinkan.
Satte larmet på 68.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 163
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Julematen
« Svar #16 skrivet: december 20, 2013, 19:42:49 »
Weber? :nudge:
Jag inbjuder luttrade medlemmar till att använda forumets sökfunktion :vissla:

mobiliserat.

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad MADMOOSE

  • Moderator
  • Antal inlägg: 1 360
SV: Julematen
« Svar #17 skrivet: december 20, 2013, 20:09:40 »
Första skinkan i ugnen och revbenen har precis kokat upp. Vad smetar ni in era revben med?

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 530
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen
« Svar #18 skrivet: december 20, 2013, 20:21:44 »
Weber? :nudge:
Jag inbjuder luttrade medlemmar till att använda forumets sökfunktion :vissla:

mobiliserat.
Jo, precis, en Weber är en ugn å en rök.
tyvärr hade kolen slocknat å skinkan stannat på 56 grader, det är för rått enligt mig så jag tände om den.
Nu rusar den då tyvärr upp till 150 grader (webern alltså inte skinkan) med viss risk för lite torrt slutresultat, vi får se.
Jag har strypt all luft.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 6 530
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Julematen
« Svar #19 skrivet: december 20, 2013, 20:29:43 »
Första skinkan i ugnen och revbenen har precis kokat upp. Vad smetar ni in era revben med?
Mängder av chili, vitlök, färsk ingefära honung och soja.
Förra året kokade jag dom i glögg och gjorde sedan grillsåsen av det spat.
Så kokar du grillsåsen kanske du kan slå i lite glögg i den?
Så här:
http://www.fiskelust.se/forum/index.php?topic=13010.msg167888#msg167888
http://www.fiskelust.se/forum/index.php?topic=13010.msg241797#msg241797
http://www.fiskelust.se/forum/index.php?topic=13010.msg251289#msg251289
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....