Författare Ämne: Älgskavsgryta deluxe  (läst 862 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

P-A

  • Gäst
Älgskavsgryta deluxe
« skrivet: februari 21, 2007, 22:13:17 »
En enkel och mycket god gryta.

1kg älgskav/grytbitar
200gram kantareller
5 scharlottenlökar
20 enbär
1msk mesmör
Maderia
Timjan
Grädde 40%
Smör
5dl Viltfond

Fräs skavet,kantareller och scharlottenlökarna i rikligt med smör.
Tillsätt sedan maderian,viltfonden,färsk timjan och enbären och låt det hela stå
och puttra till den mesta vätskan har kockat bort dvs reducerats bort.
Tillsätt nu grädden och messmöret och låt det hela koka upp och puttra i 10min.
Servera grytan till pressad potatis och smörslungade moröttet och brysselkål.
Passar utmärkt med ett gott rödvin till, men en god porter eller stout är ändå bättre!!!
Hoppas det smakar.
Mvh P-A