Författare Ämne: Grillad Lammytterfile tillsammans med chevregratinerad rödbetor.  (läst 773 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

P-A

  • Gäst
Grillad Lammytterfile tillsammans med chevregratinerad rödbetor.
« skrivet: februari 21, 2007, 22:23:31 »
Då var det dags igen:
Denna rätt är helt underbar att göra som supe-rätt till frugan
för att få henne på bra humör efter lite för mycket fiske.

5hg Lammfile
5hg rödbetor
200 gram chevre
Accacia honung
Svartpeppar
Smör
Timjan
Rosmarin
Vitlök.
Soja
Rödvin

Låt lamfilen ligga i en marinad gjord av rödvin,svartpeppar,
färsk timjan och rosmarin och krossade vitlöksklyftor i 5 timmar.
Koka sedan rödbetorna al dente i saltat vatten och låt dom rinna
av ordentligt. Lägga rödbetorna i ett smörat ungnfast fat och strö över
chevre osten och ringla över lite olivolja.
Sätt in dom i 250 grader i 10 minuter eller till osten blivit brun.
Nu är det dags att grilla köttet, själv vill jag har blodigt kött och grillar
därför på ett extremt hög värme i 3-5 min och låter sedan köttet ligga i
folie i 5-7 minuter.
Nu är rödbetorna färdiga så ta ut dom ur ugnen och ringla lite accacia
honung över dem. Lägga sedan upp köttet i 1 cm skivor och om ni verklig
vill lyxa så låter ni lite tryffelsmör smälta över filen.
Om man vill ha sallad till detta passar en rucculo baserad tomatsallad bäst tycker jag.
Vin som passar till denna rätt är amarone, kraftiga bordeauxer och viner ifrån italien med minst 90% sangiovenese.
Bon appetito
Mvh P-A  :yeah: